dilluns, 20 de gener del 2014

Novetats del mes de gener

Aquestes són les novetats del mes de gener, les trobareu a la biblioteca de l'escola. No us les perdeu!

Un petit fragment de terra al mig de l'immens oceà Pacífic sembla guardar un secret antic i inviolable. Els seus guardians són els moais, col·losals rostres sense tiemps tallats en pedra. És el lloc més aillat del planeta. És la llegendària ïlla de Pasqua.


Segueix el fascinant desenvolupament d'aquesta capital xinesa, des de l'antiguitat fins als nostres dies. Viu la invasió d'exèrcits, de l'ascens i la caiguda de grans dinasties i endinsa't en el misteriós lloc on habitaven els emperadors: la Ciutat Prohibida. Les sorprenents il·lustracions et conviden a explorar el desenvolupament i l'evolució d'una ciutat xinesa. Un recorregut per la història de la ciutat que actualment coneixem menjo Beijing. Trobaràs les diverses ciutats palau que es van crear, van ampliar, van envair o fins i tot van destruir. Seràs testimoni del desenvolupament d'un lloc sorprenent i ocult, la Ciutat Prohibida, seguint la seva història des de la seva creació fins a l'actualitat. Els dibuixos, esquemes i plans, així com les referències creuades, ajudaran als joves lectors a explorar Beijing i els seus canvis a través del temps. L'estil narratiu de l'autor ens acosta als ciutadans de Beijing i als seus emperadors, per a viure amb ells els esdeveniments que van marcar la història d'aquesta ciutat. Una manera original de descobrir la història de Xina i del seu poble.

Contes d’esport inclou els escrits de les escoles guardonades en el 10è Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes, il·lustrats per la Pilarín Bayés. El tema de l’edició ha estat “Saber guanyar, saber perdre: contes d’esport”. Aquest volum és el resultat de la tria d’entre més de 2.300 contes d’alumnes de 6 a 12 anys dels cicles de primària de 217 escoles de tot Catalunya.

Un conte per als que estan aprenent a llegir escrit per Mercè Escardó i il·lustrat per Ricard Recio.

Un cas d’error d’identitat, un rapte, un misteriós castell... Els Cinc es veuen ficats en una de les seves aventures més perilloses, amb en Dick com a víctima d’un segrest.